Fehércsokis oreo mousse

Elkészítés: könnyű | 18x18 cm forma

Alapja


Hozzávalók / 18x18 cm forma:

  • 2 csomag oreo keksz kb( 29-30dkg)
  • 8dkg olvasztott vaj

Elkészítés:

  • Az oreót ledarálom és összekeverem az olvasztott vajjal. Egy 20 cm-es forma aljába nyomkodom.

Mousse


Hozzávalók:

  • 5 dkg fehércsokoládé
  • 50 dkg mascarpone
  • 12 dkg cukor
  • 300 ml tejszín

Elkészítés:

  • A tejszínt felverem. A fehércsokit megolvasztom és szobahőmérsékletűre hűtöm. A mascarponét a cukorral és a csokival összekeverem és hozzáadom a tejszínt. A krémet az oreos alapra kenem és kihúzom teljesen a széléig, hogy az öntet ne tudjon majd lefolyni. Hűtőbe teszem 1-2 órára.

Teteje


Hozzávalók:

  • 20 dkg mogyorós fehércsokoládé
  • 150 ml tejszín

Elkészítés:

  • A tejszínt a csokival gőz felett (vagy mikróban óvatosan) felmelegítem, míg a csoki teljesen felolvad. Szoba hőmérsékletűre hűtöm, majd a mousse tetejére öntöm. Hűtőbe teszem pár órára.

További képek