
Fehércsokis oreo mousse
Elkészítés: könnyű | 18x18 cm forma
Elkészítés: könnyű | 18x18 cm forma
Alapja
Hozzávalók / 18x18 cm forma:
- 2 csomag oreo keksz kb( 29-30dkg)
- 8dkg olvasztott vaj
Elkészítés:
- Az oreót ledarálom és összekeverem az olvasztott vajjal. Egy 20 cm-es forma aljába nyomkodom.
Mousse
Hozzávalók:
- 5 dkg fehércsokoládé
- 50 dkg mascarpone
- 12 dkg cukor
- 300 ml tejszín
Elkészítés:
- A tejszínt felverem. A fehércsokit megolvasztom és szobahőmérsékletűre hűtöm. A mascarponét a cukorral és a csokival összekeverem és hozzáadom a tejszínt. A krémet az oreos alapra kenem és kihúzom teljesen a széléig, hogy az öntet ne tudjon majd lefolyni. Hűtőbe teszem 1-2 órára.
Teteje
Hozzávalók:
- 20 dkg mogyorós fehércsokoládé
- 150 ml tejszín
Elkészítés:
- A tejszínt a csokival gőz felett (vagy mikróban óvatosan) felmelegítem, míg a csoki teljesen felolvad. Szoba hőmérsékletűre hűtöm, majd a mousse tetejére öntöm. Hűtőbe teszem pár órára.
További képek



