
Fahéjas mandula
Elkészítés: könnyű | 1 nagy tálkányi
Elkészítés: könnyű | 1 nagy tálkányi
Hozzávalók / 1 nagy tálkányi:
- 20 dkg mandula
- 10 dkg kristálycukor
- 2 evőkanál sűrített tej
- 2 evőkanál víz
- 1,5 evőkanál fahéj
Elkészítés:
- A mandulát zsiradék nélkül egy vas serpenyőben kicsit megpirítom. Kiöntöm egy tálba.
- A többi hozzávalót összekeverem és a serpenyőbe öntöm. Folyamatos kevergetés mellett addig melegítem, míg a massza elkezd forrni.
- Ekkor beleöntöm a mandulát és addig keverem, míg a cukor kikristályosodik és teljesen bevonja a szemeket. Gyorsan lezárom és egy sütőpapírra kiöntöm.
Tippek
- Tisztított vagy héjas mandulát, mogyorót is használhatunk, ugyanolyan finom lesz a végeredmény.
További képek



