
Fahéjas csillag
Elkészítés: közepes | kb 30 db
Elkészítés: közepes | kb 30 db
Alap
Hozzávalók / kb 30 db:
- 5 dkg natúr kesudió
- 20 dkg blans mandula
- 12 dkg natúr földimogyoró
- 25 dkg porcukor
- 3 teáskanál fahéj
- 2 teáskanál méz
- 2 tojásfehérje
- 8 dkg darált keksz
Elkészítés:
- A magvakat ledaráljuk és összekeverjük a többi hozzávalóval. Ha nagyon ragacsos lenne darált kekszet adjunk még hozzá.
- A tésztát folpackkon vastagabbra kinyújtom és csillag formákat szaggatok belőle. Sütőpapírozott tepsibe pakolom és 150°C-on 5 percig elősütöm. Kihűtöm.
Máz
Hozzávalók:
- 1 tojásfehérje
- 13 dkg porcukor
- pár csepp citromlé
Elkészítés:
- A tojásfehérjét félig felverem, hozzácsepegtetem a citromlevet. Utána több részletben hozzáadom a porcukrot, és fényesre keverem.
- A kihűlt sütemények tetejét bemártom a mázba, és egy késsel kiigazítom. Visszateszem a sütőbe 150°C-ra és épp csak addig szárítom, míg még fehér marad a máz de már kiszáradt. Ezt kb max 10-12 perc.