Fahéjas csillag

Elkészítés: közepes | kb 30 db

Alap


Hozzávalók / kb 30 db:

  • 5 dkg natúr kesudió
  • 20 dkg blans mandula
  • 12 dkg natúr földimogyoró
  • 25 dkg porcukor
  • 3 teáskanál fahéj
  • 2 teáskanál méz
  • 2 tojásfehérje
  • 8 dkg darált keksz

Elkészítés:

  • A magvakat ledaráljuk és összekeverjük a többi hozzávalóval. Ha nagyon ragacsos lenne darált kekszet adjunk még hozzá.
  • A tésztát folpackkon vastagabbra kinyújtom és csillag formákat szaggatok belőle. Sütőpapírozott tepsibe pakolom és 150°C-on 5 percig elősütöm. Kihűtöm.

Máz


Hozzávalók:

  • 1 tojásfehérje
  • 13 dkg porcukor
  • pár csepp citromlé

Elkészítés:

  • A tojásfehérjét félig felverem, hozzácsepegtetem a citromlevet. Utána több részletben hozzáadom a porcukrot, és fényesre keverem.
  • A kihűlt sütemények tetejét bemártom a mázba, és egy késsel kiigazítom. Visszateszem a sütőbe 150°C-ra és épp csak addig szárítom, míg még fehér marad a máz de már kiszáradt. Ezt kb max 10-12 perc.