Extragyors almás sütemény

Elkészítés: könnyű | 26 cm szilikon tortaforma

Hozzávalók / 26 cm szilikon tortaforma:

  • 15 dkg vaj
  • 2 tojás
  • 20 dkg cukor + 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 dl tej
  • 20 dkg liszt
  • 1 evőkanál fahéj
  • 3 nagy vagy 5 kisebb alma kicsi kockákra vágva

Elkészítés:

  • A vajat kikeverem a cukrokkal/tojásokkal.
  • Hozzákeverem a tejet.
  • Elkeverem a liszttel/sütőporral és a fahéjjal.
  • Hozzáadom az almakockákat és 26 cm-es szilikon formába öntöm.
  • 180°C-on kb 30 perc alatt megsütöm.

Tippek


  • Finom szaftos almás sütemény ideális egy pohár tea mellé. Körtével is elkészíthető.