Extra gyors epres pohárkrém

Elkészítés: könnyű | 6 pohár

Hozzávalók / 6 pohár:

  • 70 dkg fagyasztott (friss eper)
  • 2 dkg étkezési keményítő
  • 3 evőkanál cukor
  • pár csepp citromlé
  • kb 25-30 db babapiskóta v csokis keksz vegyesen
  • 25 dkg mascarpone
  • 400 ml tejszín
  • 10 dkg porcukor

Elkészítés:

  • Az epret 1 dl vízzel együtt felteszem főni és ha már puha, akkor összenyomkodom. Hozzáadom a cukrot és a citromlevet. Az étkezési keményítőt kb fél dl vízzel elkeverem és az eperhez adom. Addig kevergetem, míg lekvár sűrűségű lesz. Kiöntöm egy tálba és kihűtöm.
  • A kekszeket összetöröm, és előkészítem a desszertes poharakat. A tejszínt a porcukorral felverem, majd hozzadom a mascarponét. Habzsákba töltöm.
  • Mindegyik pohár aljába teszek egy kis kekszet, erre nyomok krémet és mehet rá az eperszósz. Ezt megismétlem, míg elfogynak a hozzávalók. Hűtőbe teszem a desszertet, legalább egy órára.

További képek