
Extra gyors citromos szelet
Elkészítés: könnyű | 25x25 cm forma
Elkészítés: könnyű | 25x25 cm forma
Citromos szirup
Hozzávalók / 25x25 cm forma:
- 1 citrom leve és héja
- kb 1,5 dl víz
- 5 ek cukor
Elkészítés:
- Egy kis lábosban összekeverem a hozzávalókat és takarék lángon kb fél órát sűrítem, időként megkevergetem.
Citromos alap
Hozzávalók:
- 28 dkg cukor
- 2 citrom héja és leve
- 17 dkg vaj
- 15 dkg fehércsokoládé
- 3 tojás
- 28 dkg liszt
- 2 tk sütőpor
Elkészítés:
- A sütőt 170°C-ra előmelegítem. A cukorba belekeverem a citromok héját, és kifacsarom levüket. A vajat összeolvasztom a fehércsokival és simára keverem.
- A vajas csokiba belekeverem a tojásokat, utána hozzáadom a citromlevet és a citromos cukrot is. Hozzákeverem a sütőport a liszttel együtt és adok hozzá egy csipet sót is.
- 25x25 cm-es sütőpapírral bélelt formába öntöm és kb 25-30 perc alatt készre sütöm. Tűpróbával ellenőrzöm. Kiveszem és egy saslikkal megszurkálom, utána nyakon öntöm a sziruppal. Hagyom állni szobahőmérsékleten, míg teljesen lehül.
Krém
Hozzávalók:
- 25 dkg mascarpone
- 4 ek porcukor
- 1 citrom héja
- 4 ek tej
Elkészítés:
- A mascarponét kikeverem a porcukorral és a tejjel lazítom. Ha túl sűrű a krém, további tejjel lazítom. Ha megfelelő a krém állaga, a kihült sütemény tetején elosztom és megszórom a citrom héjával. Hűtőbe teszem tálalásig.
További képek

