Étcsokoládés lávasütemény

Elkészítés: közepes | 6 adag

Hozzávalók / 6 adag:

  • 18 dkg étcsokoládé
  • 12 dkg vaj
  • 3 tojás
  • 2 evőkanál cukor
  • 5 dkg darált mandula
  • A formák kikenéséhez kb 3dkg vaj és kb 2 kanál liszt

Elkészítés:

  • Gőz felett megolvasztom a csokoládét a vajjal és hűlni hagyom.
  • A tojásokat kikeverem a cukorral, közben a sütőt előmelegítem 200°C-ra.
  • A langyos csokit hozzá keverem a tojásos masszához. Beleöntöm a mandulát és alaposan elkeverem.
  • A formákat vajjal kikenem és beszórom a liszttel amennyit felvesz a többit kiöntöm.

    Kiadagolom és a 200°C-ra előmelegített sütőben pontosan 10 percig sütöm.

  • Ha letelt kiveszem és azonnal tányérra borítom. Tetejét porcukorral megszórom és azonnal tálalom.

    Fagylalttal a legfinomabb.

    6 adag lesz belőle.

Tippek


  • A formákat liszt helyett kakaóporral is megszórhatjuk.