
Étcsokoládés lávasütemény
Elkészítés: közepes | 6 adag
Elkészítés: közepes | 6 adag
Hozzávalók / 6 adag:
- 18 dkg étcsokoládé
- 12 dkg vaj
- 3 tojás
- 2 evőkanál cukor
- 5 dkg darált mandula
- A formák kikenéséhez kb 3dkg vaj és kb 2 kanál liszt
Elkészítés:
- Gőz felett megolvasztom a csokoládét a vajjal és hűlni hagyom.
- A tojásokat kikeverem a cukorral, közben a sütőt előmelegítem 200°C-ra.
- A langyos csokit hozzá keverem a tojásos masszához. Beleöntöm a mandulát és alaposan elkeverem.
A formákat vajjal kikenem és beszórom a liszttel amennyit felvesz a többit kiöntöm.
Kiadagolom és a 200°C-ra előmelegített sütőben pontosan 10 percig sütöm.
Ha letelt kiveszem és azonnal tányérra borítom. Tetejét porcukorral megszórom és azonnal tálalom.
Fagylalttal a legfinomabb.
6 adag lesz belőle.
Tippek
- A formákat liszt helyett kakaóporral is megszórhatjuk.