Étcsoki ganache szelet

Elkészítés: könnyű | kb 10 szelet

Ganache krém


Hozzávalók / kb 10 szelet:

  • 400 ml tejszín
  • 40 dkg étcsokoládé
  • 4 dkg puha vaj

Elkészítés:

  • Az étcsokit pici darabokra vágom, a tejszínt felforrósítom és ráöntöm a csokira. Teljesen simára keverem, hűtőbe teszem legalább 3-4 órára.
  • Kiveszem a hűtőből, hozzáadom a puha vajat és mixerrel kihabosítom. Ha nagyon megkeményedett a hűtőben, akkor szoba hőmérsékleten hagyom puhulni és utána habosítom.

Kakaós lapok


Hozzávalók:

  • 4 tojás
  • 25 dkg cukor
  • 30 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 0,75 dl étolaj
  • 2 dkg kakaópor
  • 2,5 dl tej
  • 10 dkg étcsokoládé + 1 evőkanál étolaj

Elkészítés:

  • A tojásokat szétválasztom, a fehérjéket pici sóval háromnegyedig felverem, utána hozzáadom több részletben a cukor felét. Fényes kemény habbá verem.
  • A sárgájákat a többi cukorral kikeverem, hozzáadom az olajat, tejet.
  • A kakaóport, lisztet, sütőport átszitálom és a felét a sárgájához keverem. A sárgájás masszát a fehérjéhez adom, óvatosan elkeverem.
  • A maradék átszitált száraz hozzávalót a fehérjéhez keverem, és egy sütőpapírral bélelt 25x25 cm négyszögletű sütőformába öntöm. 160°C-ra előmelegített sütőben (alsó-felső sütéssel középen) kb 30-35 perc alatt megsütöm. Tűpróbával ellenőrzöm, kihűtöm.
  • Ha teljesen kihűlt elfelezem, azután félbevágom, így 4 ugyanakkor lapom lesz. Megkenem a krémmel és hűtőbe teszem 2-3 órára. A csokit az olajjal megolvasztom és a sütemény tetejére öntöm. Visszateszem a hűtőbe, tálalás előtt szeletekre vágom.

Tippek


  • Minél nagyobb formában sütjük, annál kevesebb ideig tartson a sütés. Kisebb formában tovább kell sütni, hogy teljesen átsüljön. Ez a tökéletes piskóta tésztája, a receptet megtalálod a honlapon.

További képek