Erdei gyümölcsös-joghurtos pohárkrém

Elkészítés: könnyű | 6 pohár

Erdei gyümölcs réteg


Hozzávalók / 6 pohár:

  • 45 dkg fagyasztott vagy friss erdei gyümölcs
  • 10 dkg vaníliás cukor
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • 3 evőkanál hideg víz

Elkészítés:

  • A gyümölcsöt ha fagyasztott felengedem és lecsöpögtetem.
  • Az étkezési keményítőt 3 kanál hideg vízzel csomómentesre keverem.
  • A gyümölcsöt felteszem főni és ha már egy kis levet eresztett hozzáadom a keményítőt és besűrítem.
  • Hozzáadom a vaníliás cukrot és ha felolvadt leveszem a tűzről és kihűtöm.

Joghurtos krém


Hozzávalók:

  • 40 dkg joghurt
  • 8 dkg porcukor
  • 250 ml tejszín

Elkészítés:

  • Tejszínt a porcukorral habbá verem.
  • Hozzáadom a joghurtot és simára keverem.

Összeállítás


  • Előkészítem a poharakat és mindegyik aljára teszek egy kanál gyümölcspürét.
  • A pürére teszem a habot arányosan elosztva.
  • A megmaradt gyümölcspürét a krém tetejére teszem és behűtöm.

Tippek


  • Más gyümölccsel is elkészíthetjük.