Epres tiramisu

Elkészítés: könnyű | 1 triffle tálnyi

Hozzávalók / 1 triffle tálnyi:

  • 1 kg eper
  • 50 dkg mascarpone
  • 6 tojás
  • 8 evőkanál cukor
  • kb 28-30 db babapiskóta

Elkészítés:

  • Az epret megtisztítom és kicsi darabokra vágom. Kb 20 dkg epret összeturmixolok és kis lábosba teszem 2 evőkanál cukorral és kb 1 dl vízzel együtt. Ha feloldódott a cukor kiöntöm egy tálba és majd ebbe fogom mártogatni a piskótákat.
  • A tojásokat szétválasztom, a fehérjéket pici sóval keményre felverem. A sárgákat a maradék 6 evőkanál cukorral fehéredésig keverem. Hozzákeverem a mascarponét és a fehérjehabhoz adom az egészet. Óvatosan elkeverem, míg teljesen sima lesz.
  • Elkezdem a tálba rétegezni. Először a babapiskótát belemártom az eperszószba és kirakom velük a tál alját. Szórok rá egy adag epret és teszek rá egy adag krémet. Ezt még 2x megismétlem. Tetején elsimítom a maradék krémet. A maradék babapiskótát pici darabokra vágom és a krém tetejére szórom. Ráteszem a maradék epret és hűtőbe teszem minimum 2 órára, de legjobb egész éjszakára.

Tippek


  • Tiramisuhoz mindig a legfrissebb, szalmonella ellen uv fénnyel kezelt tojást használjunk!

További képek