Epres-pudingos szelet

Elkészítés: könnyű | 25x25 cm forma

Alap


Hozzávalók / 25x25 cm forma:

  • 2 tojás
  • 10 dkg cukor
  • 14 dkg liszt
  • 120 ml tej
  • 0,40 dl étolaj
  • fél csomag sütőpor

Elkészítés:

  • A sütőt előmelegítem 160°C-ra, és egy 25x25 cm-es kocka alakú tortaforma aljára sütőpapírt teszek. A tojásokat szétválasztom, a fehérjét háromnegyedig felverem, majd hozzáadom a cukor felét és kemény, fényes habbá verem.
  • A cukor másik felét a tojások sárgájával és a tejjel elkezdem kikeverni, közben hozzáadom az olajat. A lisztbe belekeverem a sütőport és a sárgájás masszába szitálom. Alaposan elkeverem és a fehérjehabbal lazítom.
  • A masszát az előkészített formába öntöm és megsütöm. Tűpróbával ellenőrzöm, kihűtöm.

Pudingos krém


Hozzávalók:

  • 2 csomag főzős vaníliás pudingpor
  • 1l tej
  • 12 dkg kristálycukor
  • 7 zselatinlap

Elkészítés:

  • A zselatinlapokat hideg vízbe beáztatom.
  • A pudingporokat egy tálban kb 2 dl tejjel csomómentesre kikeverem. A többi tejet a cukorral csípősre melegítem, hozzáöntöm a kikevert pudingport és takaréklángon, folyamatos kevergetés mellett puding állagúra sűrítem. Lezárom, kicsit hagyom hűlni és hozzáadom a kinyomkodott zselatinlapokat.
  • A piskótát visszateszem a formámba és wax fóliát teszek köré. A forma alját alufóliával körbeveszem, hogy a krém ne tudjon majd kifolyni. A krémet a piskótára öntöm és hűtőbe teszem egy órára.

Gyümölcsös zselé


Hozzávalók:

  • 50 dkg eper
  • 25 dkg cseresznye
  • 2 csomag tortazselé (sima és piros) 2x12g
  • 2 dl almalé

Elkészítés:

  • A cseresznyét kimagozom és félbevágom. Az epreket pici kockákra vágom. Az almalét egy kislábosba öntöm és hozzáadok 4 dl vizet. Elkeverem benne a tortazseléport és folyamatos kevergetés mellett, megvárom míg forr egyet. Ekkor lezárom és átszűröm egy tálba. A gyümölcsöket a torta tetejére halmozom és ráöntöm a zselét. Hűtőbe teszem minimum 3-4 órára.

További képek