Epres-fehércsokis charlotte

Elkészítés: könnyű | 22 cm-es forma

Hozzávalók / 22 cm-es forma:

  • 3x12 db babapiskóta
  • 25 dkg mascarpone
  • 700 ml tejszín
  • 1 csomag zselatin fix
  • 2 dl tej
  • 15 dkg porcukor
  • 60 dkg eper
  • 1 marék pisztácia
  • 20 dkg fehércsokoládé

Elkészítés:

  • A tejbe rakok pici porcukrot és elkezdem bele mártogatni a babapiskótákat. Aljukat egyenesre levágom és egy 22 cm-es kapcsos tortaformában körben kirakom és az alját is szorosan. Közben az epret megmosom, megtisztítom és 50 dkg-ot pici darabokra vágok. A maradék epret leturmixolom.
  • 500ml tejszínt a porcukorral felverem, hozzáadom a mascarponét és a zselatin fixet. A krém felét a piskótákra kenem, megszórom eperrel és egy kis eperszószt csurgatok rá.
  • Ezt megpakolom egy adag tejbe mártott babapiskótával. Erre most epret teszek, meglocsolom a szósszal és erre kenem a maradék krémet. Beteszem a hűtőbe egy órára.
  • 100ml tejszínt felmelegítek, belekockázom a fehércsokit és simára keverem. Szobahőmérsékletűre hűtöm, utána a torta tetejére öntöm. Beteszem a hűtőbe 3-4 órára.
  • A maradék 100 ml tejszínt pici porcukorral felverem és habzsákba töltöm. A pisztáciát összedarabolom. A tortát kiveszem a formából és tortatálra teszem. Körbedíszítem a tetejét a tejszínhabbal, megszórom eperrel és pisztáciával. Tálalásig hűtőben tartom.

További képek