Epres charlotte

Elkészítés: közepes | 24 cm torta

Hozzávalók / 24 cm torta:

  • kb 40 db babapiskóta
  • 2 evőkanál eperlekvár
  • 50 dkg mascarpone
  • 250 ml tejszín
  • 18 dkg porcukor
  • 2 csomag zselatin fix
  • 50 dkg tisztított eper
  • 2 dkg natúr őrölt pisztácia

Elkészítés:

  • Egy 24 cm tortaforma aljába sütőpapírt helyezek és rárakom a kapcsos részét. Kibélelem a babapiskótákkal amiknek az alsó részét kicsit levágom és a krém felé néző felüket megkenem a lekvárral.
  • A tejszínt felverem. 15 dkg epret pici kockákra vágok.
  • A turmixba 15 dkg epret teszek és 1 evőkanál porcukorral simára turmixolom. A mascarponét a maradék porcukorral simára keverem és hozzáadom az összeturmixolt epret.
  • A krémhez hozzáadom a felvert tejszínt és rászórom a zselatint. Simára elkeverem.
  • A krém felét a babapiskótákra halmozom és rászóróm a kockázott epret. Erre teszem a maradék krémet. Szépen elsimítom a tetején.
  • A maradék epret szeletekre vágom és körben elrendezem. Mielőtt kitálalom megszóróm az őrölt pisztáciával.

További képek