
Epres charlotte
Elkészítés: közepes | 24 cm torta
Elkészítés: közepes | 24 cm torta
Hozzávalók / 24 cm torta:
- kb 40 db babapiskóta
- 2 evőkanál eperlekvár
- 50 dkg mascarpone
- 250 ml tejszín
- 18 dkg porcukor
- 2 csomag zselatin fix
- 50 dkg tisztított eper
- 2 dkg natúr őrölt pisztácia
Elkészítés:
- Egy 24 cm tortaforma aljába sütőpapírt helyezek és rárakom a kapcsos részét. Kibélelem a babapiskótákkal amiknek az alsó részét kicsit levágom és a krém felé néző felüket megkenem a lekvárral.
- A tejszínt felverem. 15 dkg epret pici kockákra vágok.
- A turmixba 15 dkg epret teszek és 1 evőkanál porcukorral simára turmixolom. A mascarponét a maradék porcukorral simára keverem és hozzáadom az összeturmixolt epret.
- A krémhez hozzáadom a felvert tejszínt és rászórom a zselatint. Simára elkeverem.
- A krém felét a babapiskótákra halmozom és rászóróm a kockázott epret. Erre teszem a maradék krémet. Szépen elsimítom a tetején.
- A maradék epret szeletekre vágom és körben elrendezem. Mielőtt kitálalom megszóróm az őrölt pisztáciával.
További képek

