Duna hullám

Elkészítés: könnyű | 22x33 tepsi

Alap


Hozzávalók / 22x33 tepsi:

  • 6 tojás
  • 30 dkg liszt
  • 22 dkg cukor
  • 25 dkg puha vaj
  • 2 dkg kakaópor
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 üveg magozott meggybefőtt

Elkészítés:

  • A tojásokat szétválasztom, a fehérjét pici sóval keményre felverem. A vajat a cukorral kikeverem, hozzáadom a tojássárgákat egyesével. A fehérjehabot hozzákeverem.
  • Rászitálom a lisztet a sütőporral együtt és csomómentesre keverem. A masszát két felé osztom, egyikbe belekeverem a kakaóport. Egy 22x30 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe simítom a sima tésztamasszát, ráegyengetem a kakaósat. Kicsit néhol habkártyával lenyomkodom, hogy kialakítsam a hullám mintát.
  • Megszórom a meggyel és 170°C-ra előmelegített sütőben kb 20-25 perc alatt megsütöm. Tűpróbával ellenőrzöm és kihűtöm. Ha teljesen kihűlt a tészta, állítható karimát teszek köré.

Krém


Hozzávalók:

  • 2 csomag főzős vaníliás pudingpor
  • 10 dkg cukor
  • 15 dkg vaj
  • 6 dl tej
  • 15 dkg étcsokoládé

Elkészítés:

  • A pudingport elkeverem a cukorral és kb 1 dl tejjel. A többi tejet felforrósítom, beleöntöm a pudingot és takarékon addig kevergetem, míg besűrűsödik. Kiöntöm egy tálba, folpackkal lefedem és kihűtöm.
  • A vajat kihabosítom és a pudingot hozzáadom. Simára keverem és a sütemény tetején elkenem. Hűtőbe teszem minimum 1 órára mielőtt ráöntöm a csokit. Az étcsokoládét 2 evőkanál étolajjal megolvasztom, és elkenem a behűtött sütemény tetején. Hullámos habkártyával mintát húzok bele és hűtőbe teszem.

További képek