
Diós-mandulás hókifli
Elkészítés: könnyű | kb 50-55 db
Elkészítés: könnyű | kb 50-55 db
Hozzávalók / kb 50-55 db:
- 28 dkg liszt
- 20 dkg puha vaj
- 12 dkg darált dió
- 10 dkg porcukor
- 2 tojássárgája
- 1 citrom héja
- vaníliás cukor és porcukor a forgatáshoz
Elkészítés:
- A lisztet, diót, porcukrot összekeverem és beledobok egy csipet sót. Hozzáadom a vajat, tojássárgákat és a citrom héját.
- Összegyúrom a tésztát és rudakat formázom belőle. Folpackba csomagolom és hűtőbe teszem 1 órára.
- A tésztából kis darabokat vágok és enyhén lisztezett deszkán kb 8-10 cm hosszú rudakká sodrom. Kifli alakban behajtom és sütőpapírozott tepsibe pakolom. 190°C-ra előmelegített sütőben (középen, alsó-felső sütésel) kb 10-11 percig sütöm.
- Ha a kiflik széle már picit barnul, kész is. Nem szabad tovább sütni, mert kiszárad. Kiveszem őket a sütőből és anélkül, hogy hozzájuk nyúlnék 3-4 percig hagyom pihenni a tepsiben. Forrón még nagyon törékenyek, de ahogy hűl, úgy keményedik meg. Ha már langyosabb, vaníliás cukor és porcukor keverékébe forgatom.
Tippek
- A képeken dupla adag látható, mivel készítettem egy adagot mandulával is. Az arányok ugyanazok, csak dió helyett őrőlt mandulát használtam. Isteni finom mindkettő.
További képek






