Diós-mandulás hókifli

Elkészítés: könnyű | kb 50-55 db

Hozzávalók / kb 50-55 db:

  • 28 dkg liszt
  • 20 dkg puha vaj
  • 12 dkg darált dió
  • 10 dkg porcukor
  • 2 tojássárgája
  • 1 citrom héja
  • vaníliás cukor és porcukor a forgatáshoz

Elkészítés:

  • A lisztet, diót, porcukrot összekeverem és beledobok egy csipet sót. Hozzáadom a vajat, tojássárgákat és a citrom héját.
  • Összegyúrom a tésztát és rudakat formázom belőle. Folpackba csomagolom és hűtőbe teszem 1 órára.
  • A tésztából kis darabokat vágok és enyhén lisztezett deszkán kb 8-10 cm hosszú rudakká sodrom. Kifli alakban behajtom és sütőpapírozott tepsibe pakolom. 190°C-ra előmelegített sütőben (középen, alsó-felső sütésel) kb 10-11 percig sütöm.
  • Ha a kiflik széle már picit barnul, kész is. Nem szabad tovább sütni, mert kiszárad. Kiveszem őket a sütőből és anélkül, hogy hozzájuk nyúlnék 3-4 percig hagyom pihenni a tepsiben. Forrón még nagyon törékenyek, de ahogy hűl, úgy keményedik meg. Ha már langyosabb, vaníliás cukor és porcukor keverékébe forgatom.

Tippek


  • A képeken dupla adag látható, mivel készítettem egy adagot mandulával is. Az arányok ugyanazok, csak dió helyett őrőlt mandulát használtam. Isteni finom mindkettő.

További képek