Diós krémes

Elkészítés: közepes | 25x35 cm tepsi

Diós alap


Hozzávalók / 25x35 cm tepsi:

  • 20 dkg darált dió
  • 6 tojásfehérje
  • 20 dkg kristálycukor
  • 5 dkg liszt

Elkészítés:

  • A darált diót a liszttel összekeverem. A fehérjéket pici sóval háromnegyedig felverem. Hozzáadom a cukrot több részletben és fényes, kemény habbá verem, mint a habcsókot.
  • Beleforgatom a diós lisztet és óvatosan elkeverem. 25x35 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe simítom a masszát és 170°C-ra előmelegített sütőben kb 20 perc alatt megsütöm. Tűpróbával ellenőrzöm, kihűtöm.

Vanília krém


Hozzávalók:

  • 8 tojássárgája
  • 20 dkg kristálycukor
  • 3,5 dkg étkezési keményítő
  • 500 ml tej
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 25 dkg puha vaj

Elkészítés:

  • A tejet a cukor háromnegyedével felteszem melegedni. A többi cukrot a tojássárgájákkal, étkezési keményítővel, vanília kivonattal összekeverem.
  • Ha a tej már csípősre melegedett (mikor beleteszem az ujjam és már olyan forró, hogy csíp, de még nem forr) hozzáöntöm a tojásos masszát és folyamatos kevergetés mellett, takarék lángon besűrítem. Kiöntöm egy tálcára a krémet és folpackkal lefedem. Teljesen kihűtöm.
  • A vajat kihabosítom, a krémet több részletben hozzáadom és simára keverem. A diós piskótát tálcára teszem, köré állítható téglalap formát teszek. Egyenletesen elkenem rajta a krémet és hűtőbe teszem kb 2 órára.

Habcsók tető


Hozzávalók:

  • 2 tojásfehérje
  • 10 dkg kristálycukor
  • 10g étkezési keményítő
  • 8 dkg átszitált porcukor
  • pár csepp citromlé

Elkészítés:

  • A fehérjét pici sóval és pár csepp citromlével keményre felverem. A kristálycukrot két részletben hozzáadom és addig keverem, míg fényes kemény massza lesz.
  • A porcukrot és a keményítőt átszitálom és beleforgatom. Habzsákba töltöm és a sütemény tetejére nyomom. Pici kakaóporral díszítem, hűtőbe teszem tálalásig.

További képek