Diós-kókuszos kosárka

Elkészítés: könnyű | kb 42 db

Kosárka


Hozzávalók / kb 42 db:

  • 4 tojássárgája
  • 5 dkg kristálycukor
  • 25 dkg vaj/margarin
  • 1 citrom héja
  • 40 dkg liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 evőkanál olaj a formák kikenéséhez

Elkészítés:

  • A lisztet elkeverem a sütőporral, cukorral és a citrom héjával.
  • Hozzáadom a vajat/margarint és elmorzsolom benne.
  • Beleteszem a tojássárgáját és összeállítom a tésztát.
  • Kinyújtom kb 3mm vastagságúra és 7,5 cm nagyságú köröket szaggatok ki belőle. A kosárkákat csak annyi olajjal kenem körbe amennyi az ujjamra tapad és már teszem is bele a tészta korongokat.
  • Lenyomkodom az alját és a széleit is, mindenhol hasonló vastagságú legyen a tészta. A tetejéről az ujjammal leválasztom a tésztát és töltésig félre teszem a kosárkákat.

Töltelék


Hozzávalók:

  • 4 tojásfehérje
  • 25 dkg kristálycukor
  • pár csepp citromlé
  • pici só
  • 15 dkg darált dió
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • ribizli lekvár ízlés szerint

Elkészítés:

  • A tojásfehérjéket pici sóval és pár csepp citromlével félig felverem. Amikor már szép habos elkezdem több részletben hozzáadni a kristálycukrot.
  • Fényes és kemény habot verek belőle, mintha habcsókot készítenék. Ha kész 2 felé osztom. Az egyiket összekeverem a dióval a másikat a kókusszal. Habzsákokba töltöm.

Összeállítás


  • A kosárkák aljára egy kis ribizli lekvárt teszek. A krémeket rányomom a kosarakra, 180°C-os előmelegített sütőben kb 20-25 perc alatt megsütöm. Ha már a kosárkák széle picit barnul készen van. Kicsit pihentetem, de még melegen kiborítom a formákból.

További képek