Dióhabos linzer

Elkészítés: könnyű | kb 40db

Linzerhez


Hozzávalók / kb 40db:

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg hidegebb vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 2 tojássárgája
  • 1 citrom héja
  • 1 evőkanál hideg víz

Elkészítés:

  • A lisztet, porcukrot, citrom héját és a vajat gyors mozdulatokkal összemorzsolom.
  • Hozzáadom a tojássárgáját és 1 evőkanál hideg vizet. Gyorsan összegyúrom, folpackba csomagolom és beteszem kb 35 percre a hűtőbe.
  • A pihentetés után a tésztát kb 3-4 mm vastagra kinyújtom és köröket szaggatok, sütőpapírozott tepsibe pakolom.

Dióhabhoz


Hozzávalók:

  • 3 tojásfehérje
  • 20 dkg darált dió
  • 15 dkg porcukor
  • pár csepp citromlé

Elkészítés:

  • A fehérjéket csipet sóval és pár csepp citromlével keményre felverem. A diót összekeverem a porcukorral és óvatosan, több részletben a fehérjehabhoz adom. Csillagcsöves habzsákba töltöm és a körök tetejére nyomok egy adagot. Középre nyomjuk a habot, mert egy kicsit elterül majd a sütés során.
  • 190°C-ra előmelegített sütőben sütöm (alsó-felső sütéssel középen) kb 12-14 percig. Figyeljük, mikor elkezd barnulni a széle készen is van.

Tippek


  • Variálhatjuk a feltéteket kedvünk szerint akár kókusszal is, vagy a dióhab alá jól megy pici savanykás lekvár is!

További képek