Csoki kosár extrákkal

Elkészítés: közepes | 24 db kosár

Csoki kosarak


Hozzávalók / 24 db kosár:

  • 24 db mini muffin kapszli
  • 40 dkg étcsokoládé

Elkészítés:

  • A csokoládét gőz felett megolvasztom és egy kenőecset segítségével kikenem a kapszlikat.
  • Hűtőbe teszem és ha megszáradt megismétlem a kenést. Fontos, hogy a szélein is elég csoki legyen, különben nem lesz elég erős, hogy megtartsa a tölteléket.
  • Ha az összes csokit elhasználtam, felhasználásig hűtőben tartom a kosarakat.

Karamellizált gyümölcsök


Hozzávalók:

  • 2 alma
  • 2 körte
  • 2 banán
  • 20 dkg cukor + 2 evőkanál víz
  • 1 dl tejszín

Elkészítés:

  • A gyümölcsöket megtisztítom, meghámozom és felkockázom. A tejszínt felmelegítem.
  • A cukrot a vízzel egy vastagabb falú serpenyőbe öntöm és kevergetés nélkül picit néha rázogatva megvárom míg borostyán színű lesz.
  • Ekkor beleöntöm a tejszínt alaposan elkeverem. Rászórom a gyümölcsöket és folyamatosan kevergetve kb 5 percig főzöm.
  • Leveszem a tűzről és kihűtöm.

Vanília krém


Hozzávalók:

  • 1 főzés nélküli vaníliás pudingpor
  • 4 dl tej
  • 250 ml tejszín
  • 12 dkg cukor
  • Kakaópor a szóráshoz

Elkészítés:

  • A pudingport egy 1,5 dl tejjel és a cukorral alaposan kikeverem.
  • A többi tejet forrásig hevítem és beleöntöm a pudingot. Addig keverem míg egész sűrű nem lesz. Kihűtöm.
  • A tejszínt felverem és a hideg pudinggal összekeverem. Habzsákba töltöm a krémet.

Összeállítás


  • A csoki kapszlikról hideg kézzel, óvatosan lefejtem a papírt. Beleteszek egy kanálnyi karamellizált gyümölcsöt és rányomom a krémet.
  • Kakaóporral megszórom és tálalásig hideg helyre teszem.