Citromos túrós tekert piskóta

Elkészítés: közepes | kb 8 szelet

Piskóta


Hozzávalók / kb 8 szelet:

  • 7 tojás
  • 7 evőkanál liszt
  • 7 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál kakaópor

Elkészítés:

  • Tojásokat szétválasztom, fehérjét pici sóval jó keményre felverem. Lisztet átszitálom a kakaóporral együtt.
  • Sárgáját a cukorral fehéredésig keverem és felváltva óvatosan hozzáadom a kakaós lisztet és a fehérjehabot.
  • Nagy sütőpapíros tepsiben 180°C-on 12 perc alatt megsütöm.

Krém


Hozzávalók:

  • 50 dkg mascarpone
  • 50 dkg áttört túró
  • 15 dkg porcukor
  • 1 citrom reszelt héja és leve

Elkészítés:

  • A mascarponét összekeverem a túróval/porcukorral/citrom levével és héjával.

Összeállítás


  • Piskótát lemérem és vízszintesen 4 csíkra vágom. Nekem 8cm-es csíkok lettek.
  • Megkenem a csíkokat a krém 3/4 részével.
  • A megkent csíkokat spirál formában elkezdem feltekerni. Ha egyet feltekertem ráteszem a másikra és azzal együtt lesz egyre szélesebb.
  • Tortatálra teszem és megkenem a maradék krémmel.

Díszítés


Hozzávalók:

  • 1 citrom
  • 2 evőkanál cukor

Elkészítés:

  • Citromot karikára vágom és megszórom a cukorral hogy levet eresszen.
  • Tálalás előtt a tortára pakolom a citrom szeleteket.