Citromos kuglóf

Elkészítés: könnyű | 22,8 cm kuglófforma

Kuglóf


Hozzávalók / 22,8 cm kuglófforma:

  • 42 dkg liszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 24 dkg puha vaj (laktózmentes)
  • 2,5 dl tej (laktózmentes)
  • 38 dkg cukor
  • 3 tojás
  • 4 evőkanál citromlé (50ml)
  • 4 citrom héja

Elkészítés:

  • A citromok héját lereszelem, kifacsarom a levüket és átszűröm.
  • A vajat a cukorral habosra keverem, hozzáadom egyesével a tojásokat.
  • Beleöntöm a citromlevet és a citromok héját.
  • A lisztet összekeverem a sütőporral és a felét a masszához szitálom. Alaposan elkeverem.
  • Hozzáöntöm a tejet, azután a maradék lisztet. Kivajazott, kilisztezett formába öntöm és 180°C-on kb 1 órát sütöm. A fele időnél letakarom alufóliával.
  • Tűpróbával ellenőrözöm. Kiborítom a formából és tálcára teszem.

Citrom szirup


Hozzávalók:

  • 10 dkg kristálycukor
  • 4 evőkanál citromlé (50 ml)

Elkészítés:

  • A cukrot és a citromlevet mikróban felforrósítom és simára keverem. A kuglófot még forrón megszurkálom pálcikával és megkenem a sziruppal.

Máz


Hozzávalók:

  • 22 dkg porcukor
  • 4 evőkanál citromlé (50 ml)
  • 1 citrom és 1 lime héja díszítésnek

Elkészítés:

  • A porcukrot átszitálom és simára keverem a citromlével. A kuglófra öntöm a mázat. A citrom és a lime héjával díszítem.

Tippek


  • Nyugodtan elkészíthetjük ezt a receptet nem laktózmentes hozzávalókból is.
  • A kuglófba keverhetünk aszalt gyümölcsöket, kandírozott citromhéjat is.

További képek