Citromos keksz

Elkészítés: könnyű | kb 30 db

Keksz alap


Hozzávalók / kb 30 db:

  • 12.5 dkg puha vaj
  • 12,5 dkg porcukor
  • 1 tojás
  • 1 citrom héja
  • 3 evőkanál citromlé
  • fél teáskanál sütőpor
  • 25 dkg liszt
  • csipet só

Elkészítés:

  • A cukrot a vajjal egy fakanállal jól kikeverem.
  • Hozzáadom a tojást, a citrom héját és levét, azután több részletben beleszitálom a lisztet a sütőporral.
  • Simára keverem. Leterítek egy folpackkot és csíkban elosztom rajta a tésztát. Feltekerem és beteszem a hűtőbe minimum 1,5-2 órára, de legjobb egész éjszakára.
  • A sütőt 180°C-ra előmelegítem, a tésztát kitekerem a folpackból és kb 1 cm-es kis korongokat vágok belőle. Sütőpapírozott tepsibe helyezem és kb 10-12 perc alatt megsütöm.

Máz


Hozzávalók:

  • 3-4 evőkanál citromlé
  • 10 dkg porcukor

Elkészítés:

  • A porcukrot átszitálom és teljesen simává keverem a citromlével. Annyi citromlevet adok hozzá, hogy picit folyós legyen. A kekszek tetejét belemártom a mázba és rácsra teszem míg megköt rajta.

Tippek


  • A tésztát nem muszáj pihentetni, hanem rögtön ki is lehet sütni.
  • Ha látom, hogy picit már barnul az alja akkor már jó is, a tetejének világosnak kell maradnia.

További képek