Citromos joghurtos sajttorta

Elkészítés: könnyű | 22 cm forma

Kakaós alap


Hozzávalók / 22 cm forma:

  • 25 dkg kakaós keksz
  • 10 dkg olvasztott vaj

Elkészítés:

  • A kekszet ledarálom és összekeverem az olvasztott vajjal. Egy 22 cm kivehető aljú vagy csatos tortaforma aljára sütőpapírt teszek és beleöntöm a keveréket. Egy pohár aljával lenyomkodom és hűtőbe teszem, míg elkészítem a krémet.

Krém


Hozzávalók:

  • 25 dkg mascarpone
  • 20 dkg görögjoghurt
  • 8 dkg porcukor
  • 1 csomag zselatin fix
  • 1 citrom leve
  • citrom vagy mentalevél díszítésnek

Elkészítés:

  • A mascarponét összekeverem a joghurttal és a porcukorral. Hozzáadok 3 nagy evőkanál átszűrt citromlevet.
  • Rászórom a fixálót és teljesen csomómentesre keverem. A keksz alapon elsimítom a krémet és hűtőbe teszem minimum 5-6 órára, de legjobb egész éjszakára.
  • Másnap óvatosan kiveszem a formából és díszítem a menta- vagy citrom levelével.

További képek