Citromkrémes-mákos fatörzs

Elkészítés: nehéz | 1 nagy fatörzs

Mákos piskóta


Hozzávalók / 1 nagy fatörzs:

  • 6 tojás
  • 6 dkg darált mák
  • 6 dkg liszt
  • 6 evőkanál cukor

Elkészítés:

  • A fehérjét pici sóval keményre felverem. A sárgáját a cukorral jól kikeverem, azután óvatosan a fehérjéhez adom.
  • Beleteszem a mákot, a lisztet és alaposan elkeverem. 35x40 cm sütőpapírozott tepsibe öntöm és 180°C-on kb 10 perc alatt megsütöm. Konyharuhára borítom, lehúzom a papírt és felcsavarom. Kihűtöm.

Citrom krém


Hozzávalók:

  • 5 dl tej
  • 5 evőkanál liszt
  • 25 dkg cukor
  • 15 dkg puha vaj
  • 100 ml citromlé

Elkészítés:

  • A tejben a lisztet csomómentesre elkeverem, hozzáadom a cukrot és folyamatos keverés mellett jól besűrítem. Kihűtöm.
  • A vajat kikeverem, hozzáadom a krémet és a citromlevet. Hűtőbe teszem felhasználásig.

Összeállítás


  • A mákos piskótát hosszában félbevágom, megkenem a fele citromos krémmel és ahogy feltekertem az egyiket, a másik végére illesztem és feltekerem azzal együtt. Így egy szélesebb hasábot kapok.
  • Körbekenem a krémmel, egy kicsit félreteszek belőle és hűtőbe teszem. Ha kicsit rászilárdult, megkenem a maradék krémmel, és kiskanállal kicifrázom. Marcipán gombákkal és kakaóporos kekszdarával díszítem.

Díszítés


Hozzávalók:

  • 1 csomag fehér marcipánmassza
  • ételfesték por és csepp
  • darált dió
  • darált keksz

További képek