
Citromkrémes-mákos fatörzs
Elkészítés: nehéz | 1 nagy fatörzs
Elkészítés: nehéz | 1 nagy fatörzs
Mákos piskóta
Hozzávalók / 1 nagy fatörzs:
- 6 tojás
- 6 dkg darált mák
- 6 dkg liszt
- 6 evőkanál cukor
Elkészítés:
- A fehérjét pici sóval keményre felverem. A sárgáját a cukorral jól kikeverem, azután óvatosan a fehérjéhez adom.
- Beleteszem a mákot, a lisztet és alaposan elkeverem. 35x40 cm sütőpapírozott tepsibe öntöm és 180°C-on kb 10 perc alatt megsütöm. Konyharuhára borítom, lehúzom a papírt és felcsavarom. Kihűtöm.
Citrom krém
Hozzávalók:
- 5 dl tej
- 5 evőkanál liszt
- 25 dkg cukor
- 15 dkg puha vaj
- 100 ml citromlé
Elkészítés:
- A tejben a lisztet csomómentesre elkeverem, hozzáadom a cukrot és folyamatos keverés mellett jól besűrítem. Kihűtöm.
- A vajat kikeverem, hozzáadom a krémet és a citromlevet. Hűtőbe teszem felhasználásig.
Összeállítás
- A mákos piskótát hosszában félbevágom, megkenem a fele citromos krémmel és ahogy feltekertem az egyiket, a másik végére illesztem és feltekerem azzal együtt. Így egy szélesebb hasábot kapok.
- Körbekenem a krémmel, egy kicsit félreteszek belőle és hűtőbe teszem. Ha kicsit rászilárdult, megkenem a maradék krémmel, és kiskanállal kicifrázom. Marcipán gombákkal és kakaóporos kekszdarával díszítem.
Díszítés
Hozzávalók:
- 1 csomag fehér marcipánmassza
- ételfesték por és csepp
- darált dió
- darált keksz
További képek


