Citromkenyér

Elkészítés: könnyű | kb 10-12 szelet

Citromkenyér


Hozzávalók / kb 10-12 szelet:

  • 3 tojás
  • 12 dkg puha vaj
  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg liszt
  • 15 dkg joghurt
  • 1 citrom héja és leve
  • 2 teáskanál sütőpor
  • csipet só

Elkészítés:

  • A puha vajat elkeverem a cukorral, citrom héjával. Hozzáadom egyesével a tojásokat. Belekeverem a joghurtot és 3 evőkanál citromlevet.
  • A lisztet, sütőport és a csipet sót összeszitálom és két részletben a masszához adom. A kenyérformát sütőpapírral kibélelem és 160°C-ra előmelegített sütőben kb 50 percig sütöm. Tűpróbával ellenőrzöm.

Citrom szirup


Hozzávalók:

  • 5 dkg cukor
  • 2 evőkanál citromlé

Elkészítés:

  • A citromlevet a cukorral összekeverem és mikróban felforrósítom. A forró süteményt egy pálcikával megszurkálom és még a formában nyakon öntöm a sziruppal. Hagyom így kihűlni.

Citromos öntet


Hozzávalók:

  • 15 dkg porcukor
  • 3 evőkanál citromlé

Elkészítés:

  • A porcukrot a citromlével sűrűbb öntetté keverem. A kihűlt, tálcára tett süteményre rácsurgatom az öntetet, díszítem és szeletelem.

További képek