
Citromkenyér
Elkészítés: könnyű | kb 10-12 szelet
Elkészítés: könnyű | kb 10-12 szelet
Citromkenyér
Hozzávalók / kb 10-12 szelet:
- 3 tojás
- 12 dkg puha vaj
- 20 dkg cukor
- 20 dkg liszt
- 15 dkg joghurt
- 1 citrom héja és leve
- 2 teáskanál sütőpor
- csipet só
Elkészítés:
- A puha vajat elkeverem a cukorral, citrom héjával. Hozzáadom egyesével a tojásokat. Belekeverem a joghurtot és 3 evőkanál citromlevet.
- A lisztet, sütőport és a csipet sót összeszitálom és két részletben a masszához adom. A kenyérformát sütőpapírral kibélelem és 160°C-ra előmelegített sütőben kb 50 percig sütöm. Tűpróbával ellenőrzöm.
Citrom szirup
Hozzávalók:
- 5 dkg cukor
- 2 evőkanál citromlé
Elkészítés:
- A citromlevet a cukorral összekeverem és mikróban felforrósítom. A forró süteményt egy pálcikával megszurkálom és még a formában nyakon öntöm a sziruppal. Hagyom így kihűlni.
Citromos öntet
Hozzávalók:
- 15 dkg porcukor
- 3 evőkanál citromlé
Elkészítés:
- A porcukrot a citromlével sűrűbb öntetté keverem. A kihűlt, tálcára tett süteményre rácsurgatom az öntetet, díszítem és szeletelem.
További képek





