Brownie torta

Elkészítés: könnyű | 26 cm szilikonforma

Tejcsokis ganace


Hozzávalók / 26 cm szilikonforma:

  • 200 ml tejszín
  • 20 dkg tejcsokoládé

Elkészítés:

  • A tejszínt forróra melegítem, beletördelem a csokoládét és simára keverem. Átöntöm egy tálba, megvárom míg szoba hőmérsékletűre hül, és beteszem a hűtőbe legalább 7-8 órára, de legjobb egész éjszakára. Egészen sűrűre kell összeállnia.
  • Másnap vagy minimum 7-8 óra elteltével, mixerrel kihabosítom. Habzsákba töltöm és a brownie tetejét kidíszítem vele.

Brownie alap


Hozzávalók:

  • 3 tojás
  • 20 dkg étcsokoládé
  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg cukor
  • 5 dkg rétes liszt + 5 dkg sima liszt

Elkészítés:

  • A csokit és a vajat gőz felett összeolvasztom. Hozzákeverem a cukrot, leveszem a gőzről és hagyom kicsit hűlni.
  • Egyesével hozzákeverem a tojásokat, végül a liszteket is. Szilikon formába töltöm és 170°C-ra előmelegített sütőben kb 18-22 perc alatt készre sütöm. Tűpróbával ellenőrzöm, kihűtöm.

Díszítés


Hozzávalók:

  • 100 ml tejszín
  • 1 evőkanál porcukor
  • dekor cukor, tördelt csokoládé

Elkészítés:

  • A tejszínt a porcukorral keményre felverem és a sütemény közepére halmozom. A dekor cukorral és a csokival megszórom.

Tippek


  • A tejcsokis ganace-t mindenképp előző nap készítsük el, mert a csokis tejszínnek idő kell, hogy megfelelően besűrűsödjön. Másnap viszont csak ki kell habosítani, és már lehet is vele díszíteni.

További képek