Belga csokis kuglóf

Elkészítés: könnyű | 22 cm-es kuglófforma

Kuglóf


Hozzávalók / 22 cm-es kuglófforma:

  • 10 dkg belga étcsokoládé
  • 10 dkg vaj
  • 3 tojás
  • 10 dkg kristálycukor + 10 dkg barnacukor
  • 8 dkg holland kakaópor
  • 35 dkg liszt
  • 1 dl étolaj
  • 150 ml joghurt
  • 2 dl tej
  • 2 teáskanál sütőpor
  • fél teáskanál szódabikarbóna

Elkészítés:

  • A csokit a vajjal összeolvasztom és simára keverem. Az egész tojásokat a cukrokkal addig keverem, míg a cukor feloldódik.
  • A vajas csokihoz hozzáadom az olajat, tejet, utána a joghurtot. Hozzáadom a tojásos masszát és jól elkeverem.
  • A lisztet, sütőport, szódabikarbónát és a kakaóport a keverékbe szitálom és addig kevergetem, míg teljesen csomómentes lesz.
  • Kivajazott, kilisztezett kuglófformába öntöm és 170°C-ra előmelegített sütőben 45-50 percig sütöm. A sütés felénél letakarom alufóliával, nehogy megégjen a teteje. Tűpróbával ellenőrzöm és kihűtöm.

Öntet és díszítés


Hozzávalók:

  • 10 dkg belga étcsokoládé
  • 140 ml sűrített tej
  • pár szem málna

Elkészítés:

  • Az étcsokoládét a sűrített tejjel összemelegítem és simára keverem. Leöntöm a szósszal a kihűlt kuglófot és a gyümölcsökkel díszítem.

További képek