Baileys őzgerinc

Elkészítés: könnyű | őzgerinc forma

Sütemény


Hozzávalók / őzgerinc forma :

  • 15 dkg vaj
  • 12 dkg cukor
  • 2 tojás
  • 1,5 dl tej
  • 1,5 dl baileys likőr
  • 1 csomag sütőpor
  • 25 dkg liszt

Elkészítés:

  • A vajat kikeverem a cukorral és hozzáadom a tojásokat.
  • Beleöntöm a tejet és a likőrt és jól elkeverem.
  • Rászitálom a lisztet a sütőporral és kivajazott kilisztezett őzgerinc formába öntöm. 170°C-on kb 30-35 percig sütőm. Tűpróbával ellenőrzöm.

Öntet


Hozzávalók:

  • 25 dkg mascarpone
  • 2 evőkanál baileys likőr
  • 1 evőkanál porcukor
  • 1 evőkanál dekorcukor

Elkészítés:

  • A mascarponét elkeverem az átszitált porcukorral és a likőrrel. A kihűlt sütemény tetejére öntöm.
  • Megszórom a dekorcukorral. Tálalásig hűtőbe teszem.