
Aszalt meggyes-csokis vajas keksz
Elkészítés: könnyű | kb 50 db
Elkészítés: könnyű | kb 50 db
Hozzávalók / kb 50 db:
- 40 dkg liszt
- 30 dkg puha vaj
- 2 tojás
- 25 dkg cukor
- 2 teáskanál sütőpor
- 5 dkg csokipasztilla
- 10 dkg aszalt meggy
- csipet só
Elkészítés:
- A tojásokat kikeverem a cukorral, sóval és vajjal.
- Hozzáadom a sütőport és a lisztet.
- Lisztezett kézzel kis golyókat formázok és sütőpapíros tepsibe teszem.
- Egy kis likőrös pohár aljával lenyomkodom a kekszeket és a mélyedésekbe helyezem a csokit vagy az aszalt meggyet.
- 180°C-on kb 12 percig sütöm, míg picit elkezd barnulni.
- Megvárom míg kihűl, akkor szedem csak le a sütőpapírról, különben eltörik.
Tippek
- A csokit és az aszalt meggyet nyugodtan a masszába is keverhetjük, ha nincs időnk kirakosgatni egyesével a kekszeket.
További képek


