Aszalt meggyes-csokis vajas keksz

Elkészítés: könnyű | kb 50 db

Hozzávalók / kb 50 db:

  • 40 dkg liszt
  • 30 dkg puha vaj
  • 2 tojás
  • 25 dkg cukor
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 5 dkg csokipasztilla
  • 10 dkg aszalt meggy
  • csipet só

Elkészítés:

  • A tojásokat kikeverem a cukorral, sóval és vajjal.
  • Hozzáadom a sütőport és a lisztet.
  • Lisztezett kézzel kis golyókat formázok és sütőpapíros tepsibe teszem.
  • Egy kis likőrös pohár aljával lenyomkodom a kekszeket és a mélyedésekbe helyezem a csokit vagy az aszalt meggyet.
  • 180°C-on kb 12 percig sütöm, míg picit elkezd barnulni.
  • Megvárom míg kihűl, akkor szedem csak le a sütőpapírról, különben eltörik.

Tippek


  • A csokit és az aszalt meggyet nyugodtan a masszába is keverhetjük, ha nincs időnk kirakosgatni egyesével a kekszeket.

További képek