Aszalt gyümölcsös kuglóf

Elkészítés: könnyű | 22 cm kuglófforma

Hozzávalók / 22 cm kuglófforma:

  • 45 dkg sima liszt + 5 dkg rétesliszt
  • 150 ml tej + 2 teáskanál cukor
  • 3,5 dkg élesztő
  • 18 dkg aszalt gyümölcs + marék tört mandula
  • 18 dkg olvasztott vaj
  • 4 tojás
  • 16 dkg cukor
  • 1 evőkanál méz
  • 5 dkg darált dió
  • 1 evőkanál rumaroma

Elkészítés:

  • Az aszalt gyümölcsöket apró darabokra vágom és 1 evőkanál rumaromával meglocsolom. A tejet 2 teáskanál cukorral meglangyosítom, belemorzsolom az élesztőt és felfuttatom.
  • A tojásokat a cukorral, mézzel, vajjal kikeverem. Hozzáöntöm a felfuttatott élesztőt, a diót és a liszteket. Alaposan összekeverem és beleborítom a rumba áztatott gyümölcsöket.
  • 22 cm-es kuglófformát kivajazok, kilisztezek, aljára kicsi mandulát szórok. Beleöntöm a tésztát és egyenletesen elkenem, rászórom a maradék mandulát. 170°C-os sütőben, alsó felső sütéssel kb 50 percig sütöm. A sütés felénél alufóliával letakarom. Tűpróbával ellenörözöm. Hagyom a formában kihűlni, utána tálra borítom.

További képek