
Aszalt gyümölcsös kuglóf
Elkészítés: könnyű | 22 cm kuglófforma
Elkészítés: könnyű | 22 cm kuglófforma
Hozzávalók / 22 cm kuglófforma:
- 45 dkg sima liszt + 5 dkg rétesliszt
- 150 ml tej + 2 teáskanál cukor
- 3,5 dkg élesztő
- 18 dkg aszalt gyümölcs + marék tört mandula
- 18 dkg olvasztott vaj
- 4 tojás
- 16 dkg cukor
- 1 evőkanál méz
- 5 dkg darált dió
- 1 evőkanál rumaroma
Elkészítés:
- Az aszalt gyümölcsöket apró darabokra vágom és 1 evőkanál rumaromával meglocsolom. A tejet 2 teáskanál cukorral meglangyosítom, belemorzsolom az élesztőt és felfuttatom.
- A tojásokat a cukorral, mézzel, vajjal kikeverem. Hozzáöntöm a felfuttatott élesztőt, a diót és a liszteket. Alaposan összekeverem és beleborítom a rumba áztatott gyümölcsöket.
- 22 cm-es kuglófformát kivajazok, kilisztezek, aljára kicsi mandulát szórok. Beleöntöm a tésztát és egyenletesen elkenem, rászórom a maradék mandulát. 170°C-os sütőben, alsó felső sütéssel kb 50 percig sütöm. A sütés felénél alufóliával letakarom. Tűpróbával ellenörözöm. Hagyom a formában kihűlni, utána tálra borítom.
További képek



