Apám piskótája fahéjas morzsával

Elkészítés: könnyű | 1 tepsi (23x30cm)

Piskóta


Hozzávalók / 1 tepsi (23x30cm):

  • 4 tojás
  • 10 dkg cukor
  • 1dl olaj
  • 30 dkg görög joghurt
  • 20 dkg liszt + 10 dkg rétesliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 kis üveg meggybefőtt leszűrve
  • 1 teáskanál fahéj

Elkészítés:

  • A tojásokat a cukorral és fahéjjal jól elkeverem.
  • Hozzáadom az olajat és a joghurtot, simára elkeverem.
  • Hozzászitálom a lisztet és a sütőport.
  • Tepsibe öntöm és ráhalmozom a meggyet.

Fahéjas morzsa


Hozzávalók:

  • 8 dkg barnacukor
  • 3 dkg vaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 teáskanál fahéj

Elkészítés:

  • Összedolgozom a hozzávalókat és a sütemény tetejére szórom.
  • 200°C-os sütőben kb 20percig sütöm, míg szépen megbarnul, tűpróbával ellenőrzöm.