Almáspite sajttorta kocka

Elkészítés: könnyű | 22x30 cm tepsi

Alap


Hozzávalók / 22x30 cm tepsi:

  • 40 dkg liszt
  • 20 dkg kristálycukor
  • 22 dkg puha vaj
  • 1 teáskanál fahéj

Elkészítés:

  • A lisztet összekeverem a cukorral, fahéjjal és beledolgozom a vajat. Összemorzsolom és kiveszek belőle kb 10 dekányit. A többi morzsát egy sütőpapírral bélelt 22x30 cm-es tepsibe öntöm és egyenletesen lenyomkodom. 170°C-ra előmelegített sütőben, kb 12 percig elősütöm.

Párolt alma


Hozzávalók:

  • 4 db alma
  • 6-7 dkg cukor
  • fahéj ízlés szerint

Elkészítés:

  • Az almákat meghámozom, lereszelem és egy nagyobb lábosba teszem. Rászórom a cukrot, fahéjat és kb 5-6 perc alatt megpárolom. Kiöntöm egy tálba és kissé kihűtöm.

Krém


Hozzávalók:

  • 50 dkg mascarpone
  • 2 tojás
  • 10 dkg cukor
  • 2 dkg vaníliás cukor

Elkészítés:

  • A mascarponét összekeverem a cukrokkal és egyesével hozzáadom a tojásokat. Csomómentesre elkeverem.

Összeállítás


  • Az előkészített alapon a párolt almát egyenletesen elosztom. Ráöntöm a krémet és rászórom a maradék morzsalékot. 170°C-on kb 30 percig sütöm, míg kezd kicsit barnulni. Ha szoba hőmérsékletűre hült, beteszem a hűtőbe további 4-5 órára. Hidegen szeletelem, karamell krémmel tálalom.

Tippek


  • Karamell krém elkészítése: 20 dkg cukrot 6 ml vízzel egy vas serpenyőben kevergetés nélkül elkezdek melegíteni. Ha szépen megolvadt és borostyán színű, akkor nyakon öntöm 200 ml meleg tejszínnel, innentől kevergethetem. Kb 2-3 perc múlva szép krémes lesz.

További képek