
Almáspite sajttorta kocka
Elkészítés: könnyű | 22x30 cm tepsi
Elkészítés: könnyű | 22x30 cm tepsi
Alap
Hozzávalók / 22x30 cm tepsi:
- 40 dkg liszt
- 20 dkg kristálycukor
- 22 dkg puha vaj
- 1 teáskanál fahéj
Elkészítés:
- A lisztet összekeverem a cukorral, fahéjjal és beledolgozom a vajat. Összemorzsolom és kiveszek belőle kb 10 dekányit. A többi morzsát egy sütőpapírral bélelt 22x30 cm-es tepsibe öntöm és egyenletesen lenyomkodom. 170°C-ra előmelegített sütőben, kb 12 percig elősütöm.
Párolt alma
Hozzávalók:
- 4 db alma
- 6-7 dkg cukor
- fahéj ízlés szerint
Elkészítés:
- Az almákat meghámozom, lereszelem és egy nagyobb lábosba teszem. Rászórom a cukrot, fahéjat és kb 5-6 perc alatt megpárolom. Kiöntöm egy tálba és kissé kihűtöm.
Krém
Hozzávalók:
- 50 dkg mascarpone
- 2 tojás
- 10 dkg cukor
- 2 dkg vaníliás cukor
Elkészítés:
- A mascarponét összekeverem a cukrokkal és egyesével hozzáadom a tojásokat. Csomómentesre elkeverem.
Összeállítás
- Az előkészített alapon a párolt almát egyenletesen elosztom. Ráöntöm a krémet és rászórom a maradék morzsalékot. 170°C-on kb 30 percig sütöm, míg kezd kicsit barnulni. Ha szoba hőmérsékletűre hült, beteszem a hűtőbe további 4-5 órára. Hidegen szeletelem, karamell krémmel tálalom.
Tippek
- Karamell krém elkészítése: 20 dkg cukrot 6 ml vízzel egy vas serpenyőben kevergetés nélkül elkezdek melegíteni. Ha szépen megolvadt és borostyán színű, akkor nyakon öntöm 200 ml meleg tejszínnel, innentől kevergethetem. Kb 2-3 perc múlva szép krémes lesz.
További képek






