Almás-diós lepény

Elkészítés: könnyű | 22x30 cm tepsi

Diós tészta


Hozzávalók / 22x30 cm tepsi:

  • 40 dkg liszt
  • 15 dkg darált dió
  • 10 dkg porcukor
  • 20 dkg puha vaj
  • 1 tojás
  • fél csomag sütőpor

Elkészítés:

  • A tésztát a hozzávalókból összeállítjuk, ha szükséges 1 teáskanál vizet lehet hozzá adni. A tészta háromnegyedét egy 22x30 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe nyomkodom és hűtőbe teszem. A másik felét folpackba csomagolom és a fagyasztóba teszem, míg elkészítem a tölteléket.

Almás töltelék


Hozzávalók:

  • 80 dkg reszelt alma
  • 5 dkg cukor
  • 1 citrom héja
  • 1,5 teáskanál fahéj
  • 5 dkg darabolt dió
  • 3 evőkanál zsemlemorzsa

Elkészítés:

  • A reszelt almát kinyomkodom, és egy nagyobb lábosba teszem. Hozzáadom a cukrot, fahéjat, citrom héját, és 1 evőkanál zsemlemorzsát. Takaréklángon világosbarnára párolom.
  • A sütőt 180°C-ra előmelegítem. Az előkészített tésztára 2 evőkanál zsemlemorzsát szórok és elosztom rajta a tölteléket. Ráreszelem a fagyasztott tésztát és megszórom a darabolt dióval.
  • Alsó-felső sütéssel, középen, kb 40-45 percig sütöm, míg teljesen átsül. Tűpróbával ellenőrzöm és felszeletelem.

Tippek


  • A reszelt alma súlyát mértem le, így lett kb 80 dkg.

További képek