Almás-diós lepény
Elkészítés: könnyű | 22x30 cm tepsi
Elkészítés: könnyű | 22x30 cm tepsi
Diós tészta
Hozzávalók / 22x30 cm tepsi:
- 40 dkg liszt
- 15 dkg darált dió
- 10 dkg porcukor
- 20 dkg puha vaj
- 1 tojás
- fél csomag sütőpor
Elkészítés:
- A tésztát a hozzávalókból összeállítjuk, ha szükséges 1 teáskanál vizet lehet hozzá adni. A tészta háromnegyedét egy 22x30 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe nyomkodom és hűtőbe teszem. A másik felét folpackba csomagolom és a fagyasztóba teszem, míg elkészítem a tölteléket.
Almás töltelék
Hozzávalók:
- 80 dkg reszelt alma
- 5 dkg cukor
- 1 citrom héja
- 1,5 teáskanál fahéj
- 5 dkg darabolt dió
- 3 evőkanál zsemlemorzsa
Elkészítés:
- A reszelt almát kinyomkodom, és egy nagyobb lábosba teszem. Hozzáadom a cukrot, fahéjat, citrom héját, és 1 evőkanál zsemlemorzsát. Takaréklángon világosbarnára párolom.
- A sütőt 180°C-ra előmelegítem. Az előkészített tésztára 2 evőkanál zsemlemorzsát szórok és elosztom rajta a tölteléket. Ráreszelem a fagyasztott tésztát és megszórom a darabolt dióval.
- Alsó-felső sütéssel, középen, kb 40-45 percig sütöm, míg teljesen átsül. Tűpróbával ellenőrzöm és felszeletelem.
Tippek
- A reszelt alma súlyát mértem le, így lett kb 80 dkg.