Almás amerikai palacsinta

Elkészítés: könnyű | kb. 20-22 db

Hozzávalók / kb. 20-22 db:

  • 2 nagy alma
  • 1 tojás
  • 20 dkg liszt
  • 2 evőkanál cukor
  • 2,5 dl tej
  • 7 dkg olvasztott vaj
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál fahéj

Elkészítés:

  • Az almákat meghámozom és lereszelem. A tojást, tejet, vajat, fahéjat és a cukrokat összekeverem.
  • A lisztet a sütőporral átszitálom és a masszához adom. Csomómentesre elkeverem. Hozzáadom a reszelt almát. A serpenyőt felmelegítem és pici olajjal kikenem.
  • Evőkanállal kis halmokat teszek és addig sütöm, míg kis buborékok képződnek az egyik oldalán így megfordítható. Szép barnára megsütöm, porcukorral és lekvárral tálalom.

Tippek


  • Még finomabb lesz ha egy kis juharsziruppal is nyakon öntjük.

További képek