Almás amerikai palacsinta
Elkészítés: könnyű | kb. 20-22 db
Elkészítés: könnyű | kb. 20-22 db
Hozzávalók / kb. 20-22 db:
- 2 nagy alma
- 1 tojás
- 20 dkg liszt
- 2 evőkanál cukor
- 2,5 dl tej
- 7 dkg olvasztott vaj
- 1 tasak vaníliás cukor
- 2 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál fahéj
Elkészítés:
- Az almákat meghámozom és lereszelem. A tojást, tejet, vajat, fahéjat és a cukrokat összekeverem.
- A lisztet a sütőporral átszitálom és a masszához adom. Csomómentesre elkeverem. Hozzáadom a reszelt almát. A serpenyőt felmelegítem és pici olajjal kikenem.
- Evőkanállal kis halmokat teszek és addig sütöm, míg kis buborékok képződnek az egyik oldalán így megfordítható. Szép barnára megsütöm, porcukorral és lekvárral tálalom.
Tippek
- Még finomabb lesz ha egy kis juharsziruppal is nyakon öntjük.