Áfonyás joghurtos torta oreo alapon

Elkészítés: könnyű | 20 cm forma

Oreós alap


Hozzávalók / 20 cm forma:

  • 22 dkg oreo keksz
  • 7 dkg olvasztott vaj

Elkészítés:

  • A kekszet ledarálom és összekeverem az olvasztott vajjal. Egy 20 cm-es forma alján egyenletesen elterítem, lenyomkodom és felhasználásig beteszem a hűtőbe.

Áfonyás sűrítmény


Hozzávalók:

  • 30 dkg fagyasztott áfonya
  • 5 dkg cukor
  • 5 ml víz
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 dkg étkezési keményítő

Elkészítés:

  • Az áfonyát a vízzel, citromlével és a cukorral felteszem főni. Mikor már levet eresztett és forrni kezdett, az étkezési keményítőt 3 evőkanál vízzel elkeverem és az áfonyához adom.
  • Addig kevergetem, míg jó sűrű lesz. Kiöntöm egy tálba és kihűtöm.

Joghurtos krém


Hozzávalók:

  • 55 dkg joghurt
  • 400 ml tejszín
  • 10 dkg porcukor
  • 2 csomag zselatin fix

Elkészítés:

  • A tejszínt háromnegyedig felverem, hozzáadom az egyik csomag zselatin fixet és ha jól összeállt, félreteszem.
  • A joghurtot a cukorral elkeverem és hozzáadom a másik fixálót. Hozzáadom a tejszínt és csomómentesre keverem.
  • 2 felé osztom a krémet és az egyikhez hozzáadok 4 evőkanál áfonya sűrítményt.

Összeállítás


Hozzávalók:

  • 15 dkg friss áfonya
  • árvácska virágok

Elkészítés:

  • Az alapot kiveszem a hűtőből és megkenem a maradék áfonyás sűrítménnyel. Erre óvatosan rákenem az áfonyás krémet.
  • A joghurtos krémet óvatosan az áfonyás tetejére kenem és elsimítom a tetejét. Hűtőbe teszem minimum 4 órára, de legjobb egész éjszakára.
  • Tálalás előtt kirakom a tetejét friss áfonyával és árvácska virágokkal díszítem.

Tippek


  • Ehető virágokkal díszítsünk. Mindig nézzük meg a listát, hogy a virág amellyel díszítünk ehető-e!

További képek