
Áfonyás joghurtos torta oreo alapon
Elkészítés: könnyű | 20 cm forma
Elkészítés: könnyű | 20 cm forma
Oreós alap
Hozzávalók / 20 cm forma:
- 22 dkg oreo keksz
- 7 dkg olvasztott vaj
Elkészítés:
- A kekszet ledarálom és összekeverem az olvasztott vajjal. Egy 20 cm-es forma alján egyenletesen elterítem, lenyomkodom és felhasználásig beteszem a hűtőbe.
Áfonyás sűrítmény
Hozzávalók:
- 30 dkg fagyasztott áfonya
- 5 dkg cukor
- 5 ml víz
- 1 evőkanál citromlé
- 1 dkg étkezési keményítő
Elkészítés:
- Az áfonyát a vízzel, citromlével és a cukorral felteszem főni. Mikor már levet eresztett és forrni kezdett, az étkezési keményítőt 3 evőkanál vízzel elkeverem és az áfonyához adom.
- Addig kevergetem, míg jó sűrű lesz. Kiöntöm egy tálba és kihűtöm.
Joghurtos krém
Hozzávalók:
- 55 dkg joghurt
- 400 ml tejszín
- 10 dkg porcukor
- 2 csomag zselatin fix
Elkészítés:
- A tejszínt háromnegyedig felverem, hozzáadom az egyik csomag zselatin fixet és ha jól összeállt, félreteszem.
- A joghurtot a cukorral elkeverem és hozzáadom a másik fixálót. Hozzáadom a tejszínt és csomómentesre keverem.
- 2 felé osztom a krémet és az egyikhez hozzáadok 4 evőkanál áfonya sűrítményt.
Összeállítás
Hozzávalók:
- 15 dkg friss áfonya
- árvácska virágok
Elkészítés:
- Az alapot kiveszem a hűtőből és megkenem a maradék áfonyás sűrítménnyel. Erre óvatosan rákenem az áfonyás krémet.
- A joghurtos krémet óvatosan az áfonyás tetejére kenem és elsimítom a tetejét. Hűtőbe teszem minimum 4 órára, de legjobb egész éjszakára.
- Tálalás előtt kirakom a tetejét friss áfonyával és árvácska virágokkal díszítem.
Tippek
- Ehető virágokkal díszítsünk. Mindig nézzük meg a listát, hogy a virág amellyel díszítünk ehető-e!
További képek






