Áfonyás-fehércsokis pohárkrém

Elkészítés: könnyű | 5 pohárnyi

Hozzávalók / 5 pohárnyi:

  • 15 dkg fehércsokoládé
  • 200 ml tejszín
  • 25 dkg mascarpone
  • kb 40 dkg áfonya
  • 1 dkg étkezési keményítő
  • 6 dkg kristálycukor
  • 1 csomag babapiskóta

Elkészítés:

  • A tejszínt felforrósítom és ráöntöm a csokira. Simára elkeverem és hideg helyre teszem, hogy teljesen kihűljön.
  • Az étkezési keményítőt pici vízzel kikeverem. Kb 15 dkg áfonyát kis lábosba teszek 2 evőkanál vízzel és a kristálycukorral. Addig melegítem míg szétesnek a szemek, ekkor hozzáadom a keményítőt és besűrítem. Kiöntöm egy tálba és kihűtöm.
  • A mascarponéhoz hozzáöntöm a kihűtött tejszínes csokit és mixerrel szép simára habosítom. Habzsákba töltöm a krémet.
  • 5 desszertes poharat előkészítek, babapiskóta darabokat teszek az aljára. Erre jön az áfonyaszósz és friss áfonya, utána a krém. Erre teszek megint egy kis babapiskótát, áfonyát és a krémet. Tetejükre elosztom a maradék áfonyaszószt és rászórom az áfonyaszemeket. Belenyomok mindegyikbe egy egész babapiskótát és hűtőbe teszem tálalásig.

További képek