12 hasznos infó sütögetéseimről

 1. Mindent amit sütni kell azt alsó-felső sütéssel és középső bordamagasságon teszem.
 2. A receptekhez a hozzávalókat mindig elő- és kikészítem, hogy ne akkor keljen kapkodni amikor kellene.
 3. A piskóta sütéséhez nagyon ritkán használok sütőport, nagyon szép piskótát és tortát lehet sütni simán tojásból, lisztből és cukorból.
 4. Laktózmentes túrót, tejszínt, tejet és vajat használok, mert a családban van laktózérzékeny, és amúgy is ugyanolyan az íze.
 5. Ha marad a piskótából levágott darab azt kicsi darabokra szaggatom és rögtön lefagyasztom. Kiválóan fel lehet használni később desszertgolyókhoz vagy akár puncstorta töltelékéhez is.
 6. Saját készítésű vaníliás cukrot használok, ami nagyon egyszerű: egy zárható fém edénybe tegyél cukrot és egy kikapart vaníliarudat, időnként rázd össze, pár nap után már használhatod is.
 7. Süteményekhez vagy krémekhez mindig vajat használok, margarint szinte csak a pogácsákba teszek.
 8. Tortákba vagy pohárkrémekbe kizárólag állati eredetű tejszínt használok!
 9. Mindig tarts otthon aszalt gyümölcsöket, olajos magvakat, tojást és túrót, mert ezekből nagyon gyorsan össze lehet állítani egy gyors sütit.
 10. Nem baj ha elrontasz valamit, a hibáinkból fejlődünk tovább, pl: én egyszer sós pisztáciát pirítottam egy tortára, de ezt csak akkor vettem észre mikor már összekevertem a többi olajos maggal. Megkóstoltam és a krémmel együtt valami frenetikusan jó lett mégis.
 11. Ne félj kombinálni az ízeket, meglepően jó kombinációk is kisülhetnek belőle.
 12. A legfontosabb tippem végtelenül egyszerű, mosogass el rögtön mindent, amit használtál és rakj rendet, mert ha így teszel, akkor mindig lesz kedved egy tiszta konyhában sütögetni.